ALIEN WORLD

In a recent interview the MD of Daimler Benz (Mercedes Benz) said their competitors are no longer other car companies but Tesla (obvious), Google, Apple, Amazon . Software will disrupt most traditional industries in the next 5-10 years. Uber is just a software tool, they don’t own any cars, and are now the biggest taxi […]

PEMBOHONGAN IBLIS, DAJJAL DAN KONCO-KONCO ZIONIS TENTANG BULAN

Yang ini pun satu lagi yang ramai kabo payah bebeno nak cari. Penat scroll blog tapi tak jumpa. Ok ler… abam tak kisah. Abam tolong carikan ler jugak. PART 1 to 7 of 13 https://www.google.com/amp/s/zulsegamat.wordpress.com/2016/07/16/pembohongan-iblis-dajjal-dan-konco2-zionis-tentang-bulan/amp/ PART 8 to 13 of 13 https://www.google.com/amp/s/zulsegamat.wordpress.com/2016/07/16/pembohongan-iblis-dajjal-dan-konco2-zionis-tentang-bulan-part-8-to-part-13-of-13/amp/ Tulisan asal ada 27 PARTS… tapi sebab merapu yang terlampau, abam sensor jadik […]

CERITA-CERITA GILA TENTANG SEGITIGA BERMUDA

Bagi yang mengadu penat scroll blog tapi tak jumpa, abam dah tolong cari ni… Part 1 to Part 6 of 13: https://www.google.com/amp/s/zulsegamat.wordpress.com/2016/07/17/himpunan-cerita2-gila-tentang-segitiga-bermuda-serta-hal2-yang-sewaktu-dengannya-part-1-to-part-6-of-13/amp/ Part 7 to 10 of 13: https://www.google.com/amp/s/zulsegamat.wordpress.com/2016/07/17/himpunan-cerita2-gila-tentang-segitiga-bermuda-serta-hal2-yang-sewaktu-dengannya-part-7-to-part-10-of-13/amp/ Nota: Seperti yang telah dimaklumkan sebelum ini, Part 11 hingga Part 13 digantung dan tidak disiarkan kerana tahap kekarutan yang teruk dan dahsyat. Allahu’alam…

PENCERAHAN TENTANG YAHUDI

Seperti kuih-muih yang ada bermacam2 jenis, Yahudi pun ada bermacam2 jenis. Ada Yahudi baik dan ada Yahudi jahat. Zionis tu apa benda pulak? Berikut adalah artikel2 yang berkaitan kalau ada minat nak membacanya: 1. https://www.google.com/amp/s/zulsegamat.wordpress.com/2017/06/30/apa-itu-%E2%80%8Bisraelites-jews-judaism-dan-perkara-perkara-yang-berkaitan-dengannya/amp/ 2. https://www.google.com/amp/s/zulsegamat.wordpress.com/2016/12/05/asal-usul-zionis/amp/ 3. https://www.google.com/amp/s/zulsegamat.wordpress.com/2017/05/23/%E2%80%8Bmelayu-itu-yahudi-yang-telah-memilih-masuk-islam/amp/ 4. https://www.google.com/amp/s/zulsegamat.wordpress.com/2016/07/22/jarum-yahudi-halus-berbisa-cucuk-sini-cucuk-sana/amp/ 5. https://www.google.com/amp/s/zulsegamat.wordpress.com/2016/07/20/holocaust-di-jerman-hanyalah-cerita-bohong-rekaan-yahudi/amp/ 6. https://www.google.com/amp/s/zulsegamat.wordpress.com/2016/07/26/konspirasi-penyembah-syaitan/amp/ 7. https://www.google.com/amp/s/zulsegamat.wordpress.com/2016/07/19/bani-israel-yahudi-dan-penyembahan-syaitan/amp/ 8. https://www.google.com/amp/s/zulsegamat.wordpress.com/2016/12/25/nasrani-dan-yahudi-musuh-yang-bergabung-di-akhir-zaman/amp/ 9. https://www.google.com/amp/s/zulsegamat.wordpress.com/2016/07/31/jarum-beracun-israel-di-asia-tenggara-singapura/amp/ Allahu’alam… .

MENGAPA ADA 4 MAZHAB DALAM ISLAM?

Selain al-Quran dan hadis yang bersifat jelas dan tetap maknanya,ada teks al-Quran dan hadis yang bersifat samar dan makna berlapis. Justeru,ia memerlukan kaedah yang terbaik untuk memahaminya. Bagi mendapatkan kefahaman yang terbaik,tugas sukar ini telah di pikul oleh imam-imam mujtahid di kalangan para Salaf dahulu. Mereka telah mengusahakannya dengan kesungguhan dan kemampuan ilmu yang tiada […]