​MEREKA MENYEMBUNYIKAN SEJARAH BANK & RAHSIA LOGO BANK NEGARA. SIAPA MEREKA?

Tidak ada buku sejarah sekolah mahupun silibus pengajian sejarah di universiti yang mahu membicarakan sejarah bank. 
Sejarah penubuhan bank dianggap tiada kena-mengena dengan ilmu sejarah dan ilmu di dalam pengajian perbankan sahaja yang dibenarkan untuk diajarkan. Jika ada tanggapan sebegini, maka ia sangat salah.

Apabila buku2 sejarah tidak ada yang membicarakan sejarah bank sedangkan bank adalah punca wujudnya peperangan dan peristiwa2 bersejarah maka sejarah bank hanya dibicarakan oleh orang2 ekonomi tertentu sahaja.

Apabila situasi itu berlaku, maka roh pengilmuan sejarah akan kabur, dengan ini sedikit demi sedikit ahli2 sejarah generasi baru hilang pertimbangan untuk membahaskan intipati sejarah dari sudut bank.

Ilmu Fitan telah membuktikan kebenaran bahawa masalah dunia yg bermula sejak tahun 1770an, 99 peratusnya adalah dirancang oleh pihak2 bank. 

Malah semua masalah dunia dan peperangan2 sekarang adalah dari bank, dan semua bank adalah dikawal oleh keluarga dan kroni Rothschild.

Ia boleh diringkaskan dalam istilah: bank mengawal kerajaan, kerajaan mengawal masyarakat. Manakala sesiapa yang memiliki bank adalah bermaksud memiliki seluruh kerajaan dan sekarang ini semua bank didunia adalah dimiliki oleh Rothschild.

“Sesiapa sahaja yang mengeluarkan wang dan pinjaman secara terus kepada polisi2 kerajaan, secara tak langsung ia memegang haluan hidup rakyat.”

Logo Bank Negara Malaysia adalah simbol Iluminati. Mengapa? Kerana bank di seluruh dunia adalah milik Rothschild. Wang kertas adalah ciptaan Iluminati yang penuh dengan lambang dan wafak sihir.

“Sesiapa yang menguasai bank, dia yang menguasai dunia…” 

*** Mana-mana penulis, guru, pensyarah, pendakwah atau ahli politik yang cuba menyembunyikan nama Rothschild boleh dianggap menipu, hipokrit atau melakukan jenayah”.

======================================================================================================

ROTHSCHILD PENYEMBAH SYAITAN 

Rothschild telah mewujudkan banyak pertubuhan penyembahan syaitan seperti Freemason, Illuminati, Rotary, Lions Club, Bilderberg, Skull & Bones, Bohemian Grove, dll… 

Lodge Freemason di Bukit Jalil antara markas Freemason yang baru dibina berdekatan dengan masjid @ markas pengumpulan jemaah Tabligh.

Lahad Datu, MH370, MH17 adalah percaturan Rothschild.

Lodge2 Freemason saban hari semakin bertambah di Malaysia. 

Adakah benar kita sudah MERDEKA??  

Mana2 negara yang menggunakan wang kertas dan mempunyai Central Bank dan mengamalkan sistem pilihanraya demokrasi… ketahuilah negara tersebut sudah dalam genggaman keluarga Rothschild. 

Di mana setiap negara yang mempunyai Raja/Sultan tetapi tidak mempunyai kuasa terhadap negaranya sendiri tetapi Perdana Menteri yang berkuasa, maka ketahuilah negara tersebut telah mengikuti telunjuk keturunan Rothschild.

Anda faham? Siapa sebenarnya yg memerintah Malaysia?

=====================================================================================================

ROTHSCHILD  DAN  BANK NEGARA MALAYSIA  

Cuba kita kaji lambang pada logo bank negara. Ramai yang kata kijang atau rusa, tetapi kijang dan rusa, ekornya tidak panjang. Cuba pula google images – Pharaoh Dog, ia sama imej logo bank negara. 

Logo Bank Negara kelihatan seperti Pharaoh Hound/ Pharaoh Dog/ Kelb tal-Fenek. Ada KEMUNGKINAN logo itu berasaskan Firaun kerana Pharaoh Hound itu juga adalah lambang kepada Mesir Kuno. 

Dalam logo tersebut itu pula terdapat simbol matahari dan bulan.
Untuk makluman semua, bulan dan matahari merupakan sembahan masyarakat pada zaman dahulu, atau pun lebih dikenali masyarakat yang menganut agama pagan (menyembah alam). 

Masyarakat Mesir Purba telah dicatatkan menyembah matahari sebagai tuhan yang dikenali sebagai Amon-Ra (Tuhan Matahari bermata satu). Catatan ini sering ditemui melalui ukiran pada makam Firaun dan Pyramid. 

Manakala anjing itu pula kelihatan sperti PharaohDog/Pharaoh Hound yg merupakan lambang kepada Mesir Kuno. Lambang anjing pada masyarakat mesir kuno juga melambangkan Dewa Anubis. Lambang ini sememangnya salah satu simbol identiti bagi pergerakan Freemason.

====================================================================================================================

JADI SIAPA SEBENARNYA PEMILIK BANK NEGARA ???

Masih belum terjawab dari Laman Web Bank Negara sendiri. Bank Negara Malaysia punya 2 pejabat di luar negara, 1 di US dan 1 lagi di UK. Pasti ramai pernah terbaca tentang satu artikel tentang kaitan satu pergerakan dengan Bank Negara Malaysia.

Hakikatnya, semua bank adalah milik Rothschild (termasuk  bank yang namanya Bank Islam).

Istilah ”Bank Negara” bukanlah bermaksud ia milik penuh kerajaan Malaysia yang dipilih rakyat, ia sebenarnya sebuah bank persendirian tapi rakyat  ditipu dgn istilah ”Bank Negara”.

Rothschild pilih perkataan Bank Negara untuk memanipulasi pemikiran rakyat. Jika ia dinamakan Bank Of Rothschild, dah tentu ia akan terima tentangan kerana bunyi nama tersebut tak berkepentingan rakyat.
Maka Rothschild memberi nama ”Bank Negara” utk menutup mata rakyat dan istilah ”Bank Negara” diguna pakai di semua negara dunia yang pada hakikatnya bukan milik kerajaan atau lebih jelas lagi, bukan milik rakyat.

Hari ini kita pasti akan keliru dengan sistem perbankan Islam yang menawarkan pinjaman perumahan RM500,000 dan bayar semula RM1,500,000.

Inilah sistem Dajjal untuk memperhambakan umat manusia. 
Apa yang harus umat islam lakukan adalah berusaha melangsaikan segala hutang2 yang ada dan berhenti mengambil hutang yang baru. Ini kerana jika kita berhutang baik secara “Perbankan Islamik” atau Perbankan Konvensional sekalipun, kita bersubahat mencairkan nilai wang itu sendiri.

Ini hanyalah ringkasan dan catatan pendek. Kalau anda berminat untuk mengetahui lebih lanjut… telusuri la blog ini secara keseluruhannya dan anda akan temui al-kisahnya tentang penipuan ini serta penipuan2 yang lain.

Rasulullah SAW bersabda “Akan datang satu zaman di mana tiada apa yang tinggal dan boleh digunakan oleh umat manusia, maka simpanlah Dinar (emas) dan Dirham (perak).”(Musnad Imam Ahmad ibn Hanbal). 

Allahu’alam…

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s