​HSBC… BANK PALING JAHAT, DALANG YANG MERANCANG SUPAYA CHINA BAKAL KUASAI EKONOMI DUNIA.

Masih ingatkah lagi kezaliman Bank HSBC  yang bertindak menutup akaun semua badan-badan kemanusiaan yang menyalurkan sumbangan ke Gaza?

Tahukah kita, semua peperangan-peperangan yg berlaku di Dunia ni adalah hasil percaturan dari bank-bank, dan HSBC salah satu daripadanya? 

Seperti yang kita maklum, semua bank dikuasai dan dikawal oleh suku sakat Rothschild dan HSBC Bank tidak terkecuali.

WAJAH SEBENAR HSBC BANK 

HSBC adalah singkatan dari Hong Kong Shanghai Banking Corporation, ditubuhkan pada Mac 1865 di Hong Kong oleh seorang agen Rothschild bernama Sir Thomas Sutherland dari keluarga Sutherland Matheson.

Pada 1884, Thomas telah terpilih  sebagai ahli parlimen British sehingga sehingga 1900 bersamaan tahun akhir kerajaan China membuat pinjaman 47.8 juta pound. Kini pada era 2000, HSBC adalah sepenuhnya milik China komunis.  Ia telah melakukan pelbagai urusniaga di luar pemikiran manusia (pastinya di bawah arahan Rothschild)
Pada Disember 2010, wartawan Jennifer Rubin dari akhbar Washington Post mendedahkan, bank  HSBC telah membuka cawangan  di Iran tetapi apabila dihubungi, pegawai operasi bank memberitahu mereka tidak melakukan apa2 urusniaga disana.

Apa yg menghairankan, HSBC memasuki Iran  melalui bantuan kerajaan Amerika sedangkan kabinet Iran sentiasa menghebahkan ketegasan sikap anti-Amerika mereka.

Ini membuktikan kebenaran bahawa kerajaan Iran pimpinan Ahmadenijad sebenarnya juga boneka Amerika dan berita ketegangan Iran  dan Amerika sengaja diapi-apikan di akhbar  bagi membangkitkan kemarahan dunia agar umat Islam menyerang umat barat, dan mempercepatkan Perang Dunia Ke 3. 
Sebelum itu pada Ogos 2010, Dean Henderson penganalisis ekonomi dari Amerika mendedahkan dalam artikelnya HSBC: The World Dirtiest Bank berkaitan kegiatan sebenar HSBC. Menurutnya, bank HSBC adalah pemain utama dalam operasi perdagangan dadah dunia semenjak berlakunya Perang Candu di negara China. 

Ketika perang Vietnam, HSBC memainkan peranan yg sama dalam urusniaga dadah heroin yang dilakukan perisik CIA.

Dalam kenyataan Henderson, HSBC sebenarnya dibuka oleh keluarga Sutherland yang sebelum itu berurusan dalam pasaran gelap jualan dadah di China dengan William Jardine sehingga membentuk satu syarikat baru Jardine Matheson. 

Ibu pejabat HSBC Hong Kong sekarang, juga terletak bersebelahan dengan bangunan ibu pejabat Freemason Hong Kong. 

Menurut Henderson, dagangan emas di Dubai, Lubnan dan London juga sebenarnya dikuasai 100% oleh HSBC termasuk bank utama kegunaan CIA iaitu Marine Midland Bank. 

Keadaan ini membuktikan bahawa HSBC bukan sekadar menyimpan wang tetapi agen konspirasi Rothschild yang memainkan peranan utama dalam peralihan ekonomi dunia.

===================================================================


BANGUNAN HSBC PULAU PINANG 

Di Malaysia, HSBC adalah bank tertua dan ditubuhkan pada 1884. Pada tahun yang sama juga, Major Samuel Dunlop dilantik sebagai Canselor Residen bagi Pulau Pinang.

Major Samuel adalah ahli organisasi Yahudi Freemason dan pada 1855 beliau menjawat jawatan tertinggi Freemason di Singapura. 
======================================================================================================


CHINA DITUGASKAN MENYIAPKAN KELENGKAPAN PERANG DUNIA KETIGA
 

Seperti yang telah dirancang, China sekarang menjadi pendahulu kepada operasi galian minyak dan pasaran emas Dunia. 

Selepas Saddam Hussein ditumbangkan, semua minyak rakyat Iraq mula dibawa keluar oleh tentera Amerika melalui kapal-kapal  minyak di sepanjang pantai Israel dan Lubnan. Minyak yg bertan-tan ini dibawa ke China bagi tujuan pemprosesan terlebih dahulu. 

Kilang-kilang  memproses minyak mentah yang berada di China sekarang adalah milik kroni-kroni Rothschild dan semua itu adalah hasil usahasama dgn kerajaan komunis China. 

Ini bermakna Komunis China sekarang adalah pengeluar minyak terbesar di Dunia. Harus diingat Komunis adalah salah satu fahaman palsu yang dicipta untuk menutup sesuatu rahsia. 
Bank-bank  gergasi yg menguasai ekonomi China sekaranh seperti Bank HSBC dan Bank Of China adalah agen Rothschild yg menguasai pasaran emas, perak, platinum dan lain2 komoditi berharga.

Manakala kroni Rothschild lain seperti bank Goldman Sachs, Morgan Stanley dan beberapa bank Eropah lain telah membina pelbagai kilang dan gudang besar yang menyimpan pelbagai hasil bumi yang mahal-mahal seperti balak, aluminium, besi, konkrit, kaca, dan lain2.

Simpanan bahan2 mentah secara besar-besaran ini  adalah sebagai persiapan perang besar pada masa depan. Ia sangat jelas bahawa China digunakan utk menyiapkan kelengkapan bagi persediaan Perang Dunia Ke-Tiga. 

Penguasaan China di dalam ekonomi dunia telah pun diberitahu oleh dua agen Rothschild iaitu George Soros dan Henry Kissinger sendiri.

Dalam temu ramah dengan wartawan The Financial Times pada 2009, George Soros menyebut bahawa China akan memimpin Pemerintahan Dunia Baru  (New World Order).  

=====================================================================================================


ROTHSCHILD MEMILIH CHINA KUASAI EKONOMI DUNIA 

Walaupun carta ekonomi dunia menunjukkan negara Amerika menduduki tangga pertama tetapi gerak kerja untuk meletakkan China di tangga teratas sedang dijalankan dengan giat sekali.


Pengarah bank Amerika, Yahudi Ben Bernanke telah melakukan pindahan wang secara elektronik kepada bank2 Eropah di China. Transaksi bernilai trillion dollar ini menjadikan ekonomi China meningkat 10 peratus setiap tahun dan ekonomi Amerika pula mula jatuh sedikit demi sedikit.

Pada 2010, carta ekonomi dunia menunjukkan China berada di tangga kedua selepas Amerika. Dalam pada itu, akhbar2 antarabangsa melaporkan banyak syarikat pembuat motokar mula menjual saham kepada China. 

Di Malaysia pun… Saham2 Kilang Proton telah mula dikuasai oleh negara China.

Manakala sebelum ini, dua syarikat pembuat motokar terbesar di dunia sudah pun dimiliki oleh China pada 2010 iaitu Ford dan General Motor.  
Proses pindah milik dan jual beli saham antara syarikat Eropah dan China bukanlah bermaksud China semakin kaya tetapi ia lebih kepada pemindahan penanggung kos syarikat2 tersebut.

Rothschild menaikkan ekonomi China supaya China boleh mengambil-alih syarikat2 besar tersebut utk sesuatu tempoh tertentu. Kos2 operasi ditanggung oleh China sendiri. 

Apabila syarikat2 besar dipindah milik maka negara2 Eropah kini boleh memberi perhatian serta tumpuan yang lebih serius  bagi memulakan perang-perang besar yang akan dicetuskan pada masa akan datang.  

======================================================================================================


REPUBLIK CHINA MASA SEKARANG  

Sekarang ekonomi China dibangunkan dengan hebat oleh Rothschild melalui agen-agennya di seluruh dunia. Ekonomi China dihebatkan dengan pelbagai teknologi canggih dan terkini.

Mana-mana pembuatan barangan kecil atau besar akan tertulis Made In China. 
Melalui perancangan rapi Rothschild, purata kadar pertumbuhan ekonomi China telah menjadi 9.6% setahun dan kadar ini dijangka stabil sehingga 7 tahun bermula 2011. China dijangka menduduki tempat pertama ekonomi dalam masa berapa tahun lagi. 

Kesimpulannya, jelaslah bahawa  China adalah antara negara yg dipilih oleh Rothschild utk menjalankan idea-idea masa depan Dajjal dan konco2 nya.

Dan kejatuhan pemerintahan beraja China pada 1911 adalah sesuatu yg dirancang, bukannya kebetulan semata2. 

Manakala perancangan tersebut dipegang oleh Rothschild yg dilantik mengetuai projek besar Dajjal mengawal umat dunia  tanpa mengira kaum, bangsa dan agama. 

”Who controls the money can control the world…” 

-Jacob Rothschild

=====================================================================================================

STRATEGI ROTHSCHILD MENJATUHKAN  EMPAYAR RAJA CHINA 

Taktik penguasaan Rothschild ke atas negara besar China adalah sama seperti mana Rothschild menguasai Turki Uthamaniyah, Mesir dan Arab Saudi.  

Mereka tidak perlu membuka cawangan bank Rothschild, cukup sekadar merancang dari luar  dan menghantar agen-agen yang berkaliber serta taat setia terhadap perjuangan Yahudi-Freemason.

Selain perancangan rapi dari luar negara, Rothschild tidak bersendiran menjatuhkan empayar beraja China. Perancangan rapi itu dibantu oleh ahli-ahli Freemason yg bertaburan di China termasuklah rakyat2 kelas atasan dan menengah mereka sendiri. 

Freemason lebih kepada penguasaan kesetiaan jiwa seseorang warga China manakala Rothschild lebih kpd penguasaan ekonomi negara tersebut. 
==========================================================================================================================
FREEMASON DAN PERNIAGAAN CANDU DI CHINA 
Seperkara yg disembunyikan oleh buku2 sejarah ialah empayar Maharaja China sebenarnya dijatuhkan oleh orang2 Freemason.  Manakala bahan yg digunakan utk menjatuhkan China tersebut adalah candu, sejenis dadah mentah yang amat diminati oleh masyarakat China. 

Mengapa Freemason memilih candu? Ia memang bahaya tapi banyak kegunaaannya khususnya utk menguasai jiwa orang lain. Candu ialah satu bahan yang diambil dengan cara menyedut asapnya menggunakan straw, sisha atau apa2 saja yg berbentuk paip panjang dan tirus. 

Seseorang yang menghisap candu berkecenderungan untuk ketagihan yang teruk dan sering membuat penghisapnya khayal berjam-jam. 

Jika penagih candu cuba berhenti dari menghisapnya,  ia akan menyebabkan kesan sampingan lain pula iaitu boleh terkena sindrom muntah2, diarrhea dan kesakitan kaki dan tangan yg berterusan.

Tugasan utk menjatuhkan empayar China pada peringkat pertama ini dilakukan oleh seorang jutawan bank berbangsa Yahudi iaitu David Sassoon.
Perniagaan paling utama David Sassoon ketika itu ialah pengeluaran candu mentah di India. 

Menurut Jewish Encyclopedia terbitan 1944 menyebut bahawa David telah menempatkan kesemua lapan orang anak lelakinya di China bagi menguruskan perniagaan candu. 
Menurut catatan dari Jewish Encyclopedia (1944) lagi, David hanya mengambil orang2 Freemason bekerja dengannya dan beliau akan membina Kuil Freemason di mana-mana sahaja tempat mereka bekerja. 

Penempatan Yahudi wujud di merata tempat kerana David mengambil keseluruhan ahli keluarga Yahudi bekerja dengannya. 

Di antara tahun 1830 hingga 1831, perniagaan candu yg dijalankan David di Canton, China menjadi rancak dan dianggarkan sebanyak 18,956 peti candu telah berjaya dijual. 

Hasil jualan bernilai jutaan pound ini telah diagihkan kepada Queen of England dan kerajaan British. 
Kemudian pada 1844, David berjaya membuka pejabat candunya di China dan 1845 pula, pejabat kedua di buka di Hong Kong. 

Menyedari bahayanya ketagihan candu ini kepada rakyat, Maharaja China telah mengarahkan pegawai2 nya supaya menghentikan perniagaan candu di kalangan rakyat pada 1839. 

Pegawai pemerintah Canton yg bernama Lin Tse-hsu diarah menjalankan kempen menentang jual-beli candu didlm negara. 

Sebanyak 2,000 peti candu milik keluarga Sassoon berjaya dirampas dan dibuang ke sungai. 

======================================================================================================


PERANG CANDU MELETUS 

David mendapati kempen Maharaja China ini telah menjejaskan perniagaan kotornya itu. Beliau membuat aduan kepada kerajaan British tentang masalah perniagaannya dan meminta kerajaan British mengambil tindakan sewajarnya. 
Kesannya, pada tahun itu juga British telah melancarkan peperangan dengan China di Canton. Peperangan itu telah menyebabkan tentera Maharaja China di Canton mengalami kekalahan. 

Kekalahan China ini diambil kesempatan oleh Rothschild untuk membuat perjanjian berat sebelah dengan China. Perjanjian yang ditandatangani pada 29 Ogos 1842 itu diberi nama Perjanjian Nanking. 

Perjanjian tersebut menyebut China perlu membayar semua kos perang yang ditanggung British  dan membayar pampasan kerugian kepada perniagaan syarikat David Sassoon. 

David mengambil peluang ini utk memohon hak perniagaan dari Maharaja China  untuk menjual candu di seluruh negara China.  Maharaja enggan memenuhi permintaan David ini dan satu lagi peperangan dilancarkan pada 1858 dan tamat pada 1860. 
Melalui peperangan ini, kerajaan British (melalui Syarikat Hindia Timur Inggeris) berjaya memaksa China membuka pintu dagangannya kepada orang luar (bangsa asing). 

Ini bukanlah kebetulan, kesemuanya telah dirancang oleh Rothschild. 

Kita perlu ingat, antara tahun 1800 hingga 1900 ini juga, berlaku kes-kes menandatangani perjanjian-perjanjian berat sebelah di antara Sultan-Sultan Negeri Melayu dengan SHTI (Syarikat Hindia Timur Inggeris)  untuk menerima residen di negeri masing-masing. 
Menurut Hermann Esser dalam bukunya The Jewish World Plague (1939), kesan dari Perang Candu kedua ini juga, keluarga Sassoon mendapat lesen emas dari kerajaan British bagi menjalankan perniagaan candu (dadah)  secara sah di negara China.

Perniagaan dadah berlesen ini terus-menerus berjalan di China dan menjadi masalah besar kepada rakyat Asia keseluruhannya sehinggalah sekarang.  

============================================================================================================================


PINJAMAN BANK PERANGKAP KEPADA CHINA

Bank luar pertama yg membuka cawangan di China ialah Oriental Bank iaitu pada 1840-an di Hong Kong, Guangzhou dan Shanghai. Kemudian banyak lagi bank2 luar milik Rothschild dibuka sepeti HCBC Bank (1865) di Hongkong dan 1890-an seperti Deutsch-Asiatiche Bank milik Jerman, Yokohama Specie Bank milik Jepun, Banque de I’Indo-Chine milik Perancis dan Russo-Asiatic Bank milik Russia. 

Kewujudan bank-bank ini adalah perangkap besar kepada kerajaan China dan Rothschild hanya tinggal untuk memastikan sahaja kerajaan besar China membuat pinjaman bagi melengkapkan perangkap tersebut. 

Kerajaan China Dinasti Qing mula membuat pinjaman setelah mereka dikalahkan dalam peperangan dengan kuasa besar iaitu Perang Candu 1 dan 2, dan Perang Sino-French. 

Kekalahan di tangan Britain dan Perancis dalam ketiga2 perang tersebut menyebabkan Maharaja melancarkan program pemodenan ketenteraan secara besar-besaran.

Lantaran itu, sebuah jabatan khas utk melaksanakan pemodenan tersebut ditubuhkan pada 1861 dan diberi nama Zongli Yamen. 

Dua orang dipertanggungjawab untuk menguruskan jabatan ini iaitu Putera Gong dan Li Zong Zhang. 

Jabatan ini juga buat pertama kalinya akan berurusan dengan orang2 asing dan memecah tradisi kerajaan China selama ini yang tidak membuat sebarang hubungan antarabangsa dengan kuasa2 besar asing. 
Langkah yang dibuat oleh Jabatan Zongli Yamen ialah membawa masuk penasihat2 asing, jurutera2 asing ke dalam China, mengimport teknologi2 perang dan menguruskan beberapa pinjaman besar-besaran daripada bank2 luar negara. 

Antara penasihat luar yang dibawa masuk ialah Francois Leonce Verny dan Prosper Marie Giquel, kedua-duanya dari Perancis. 

Projek besar kerajaan China ini (yang bakal jatuh pada 1911) menelan kos yg sangat besar. 

Pada 1864, pinjaman sebanyak 100,000 dollar telah dbuat kerajaan China dan pinjaman lain terus-menerus dibuat sebanyak 15 kali sehingga 1893. 

Menurut Lim Seung Hwang, di antara tempoh tersebut juga tiada peperangan besar dengan kuasa besar yang berlaku tetapi pinjaman yang banyak kali dibuat kemungkinan bertujuan menampung kos menghadapi pemberontakan dalaman yg berlaku di dalam negara China sendiri iaitu Pemberontakan Dungan dan Pemberontakan Dun Wenxiu. 

============================================================================================================================


SIAPAKAH LI KA SHING?

Li Ka Shing merupakan agen kepada Rothschild di China yang telah lama berkhidmat kepada Illuminati. Dia merupakan ahli perniagaan yang paling kaya dan berpengaruh di Asia pada waktu itu. 

Dia dan keluarganya juga mempunyai kepentingan perniagaan yang merangkumi pelbagai industri di lebih daripada 90 negara dan hartanya dianggarkan melebihi 35 billion Dollar.
Lee Kuan Yew dari Singapore juga merupakan salah satu cabang daripada keluarga Li ini… 

Maka tidak hairanlah mengapa Singapore merupakan sekutu kuat Israel laknatullah.
Allahu’alam… semoga bermanfaat diketahui dan difikir2 kan.

Advertisements

One thought on “​HSBC… BANK PALING JAHAT, DALANG YANG MERANCANG SUPAYA CHINA BAKAL KUASAI EKONOMI DUNIA.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s