BILAKAH ROTHSCHILD MENGUASAI EMPAYAR BRITISH?

​Hmmm… bila masa yer?

(Gambar) Filem Die Rothschilds  yang mendedahkan gerak kerja Rothschid menguasai ekonomi dunia dan cipta peperangan2. Pernah tengok filem ni?
Filem Die Rothschild ni ditayangkan di pawagam pada tahun 1940.
Macam mana pulak dengan filem ni, pernah tengok tak?

(Gambar) Filem The House Of Rothschild pula ditayangkan pada tahun 1934 dan terang2 beri hint di mana akan berlaku penubuhan negara Israel. Tidak lama selepas itu negara Israel benar2 wujud.
Pada tahun 1814,  dana 3 juta Nathan Mayer Rothschild perolehi hasil dari Putera William IX Hassehanau yg telah menyerahkan dan mempercayai bapanya Meyer Amchel Rothschild untuk dijadikan perlaburan dan simpanan yg berupa emas dan koleksi syiling berharga. 

Nathan Rothschild (di Britain) dan adiknya Jacob Rothschild (di Perancis) telah menjana kekayaan luarbiasa dalam bentuk bunga pinjaman dan keuntungan. Hasil wang tersebut la yang telah dijadikan dana untuk peperangan di antara Nepoleon Bonaparte dan Duke of Wellington di Waterloo terletak 15km dari Brussels pada 18 June 1815.

(Gambar) Dari The Jewish Encyclopedia edisi 1905, volume 10, mukasurat 494, yang menyebut ‘…dari lagenda wang itu telah disorok di dalam peti simpanan wain pada 1814 bila Putera William IX Hassehanau pulang ke Jerman’.

Faktanya, seperti urusan perniagaan wang tersebut tidak pernah kembali ke pemilik sebenarnya ( penipuan oleh Meyer Amchel Rothschild ).
Nathan Rothschild telah melabur sebanyak 3 juta dalam bentuk emas ke Syarikat Hindia Timur. 
Ia diperlukan utk kempen ‘Semenanjung Wellington’ dan membuat 4 jenis keuntungan :

1. Penjualan kertas Wellington (wang kertas zaman tu ler)

2. Jualan emas ke akaun Wellington

3. Pembelian semula

4. Pembiayaan kepada Portugal

1815, lima bersaudara Rothschild memulakan kempen peperangan. Mereka mengemari peperangan kerana pinjaman mereka adalah bebas risiko, dijamin oleh kerajaan yang mereka taja itu tidak kira sama ada pihak yang ditaja itu menang atau kalah. 

Rothshild sentiasa melaga-lagakan negara2 agar berperang.

Kemudian…

Mereka menaja perperangan kedua2 belah pihak yang bertelagah dan berperang serta menggunakan Bank2 yg telah mereka tubuhkan di serata Eropah untuk memberikan mereka potensi hubungan tanpa pesaing perniagaan.

Mereka juga menguasai perniagaan mel dan postal servis (sistem kurier). Semua mel yang dihantar melalui sistem kurier mereka membolehkn mereka dengan niat jahat membuka isi setiap mel dan mendapat maklumat dengan cara ini. 

Ini membolehkan mereka mengetahui setiap berita lebih awal dari pihak lain. Hanya kurier Rothschild yg dibenarkan melalui halangan sempadan Inggeris dan Perancis. Di samping itu, pakar perisikan Rothschild juga akan merisik dan membeli maklumat untuk Rothschild menguasai maklumat yang akan menyebabkan turun naik nilai saham.

Salah seorang pegawai kuriernya Rothworth… Apabila keputusan perperangan Waterloo telah dimenangi oleh British, Rothsworth telah melalui terusan dan segera menyampaikan berita itu kepada Nathan Rothschild 24 jam sebelum berita itu dibenarkan tiba di London.

Dahulunya, bond-bond terbitan pemilikan saham syarikat di kenali dengan nama ‘Consuls’ dan ia didagangkan di bursa utama London waktu itu. Nathan telah mengarahkn kesemua orgnya untuk mula menjual ‘Consuls’ dan mencetuskn ‘Panik di London’ kononnya setelah mendapat keputusan perperangan Waterloo dari Rothworth.  

‘Panik di London’ telah menyebabkan nilai ‘Consuls ‘ menjunam teruk dan melalui pegawainya Nathan dengan senyap telah membeli secara maksimum hingga hampir kesemua ‘Consuls’ berpindah tangan kepadanya.

Bila berita sebenarnya tiba di London yakni berita tentera Wellington telah memenangi perang, nilai ‘Consuls’ telah melonjak begitu tinggi dan sebelum kesemua tentera Wellington pulang ke London (yg masih hidup ) nilai kenaikan ‘Consuls’ yg diperolehi Rothschild adalah sebanyak nisbah 20~1 dari pelaburannya. Ini membolehkn Rothschild menguasai British Empire (Empayar British), pusat kewangan dunia di waktu itu. 

Dengan kekalahan Nepoleon juga inilah Nathan Rothschild telah berjaya memaksa penubuhan BANK OF ENGLAND’.

Kemudian Nathan Rothschild telah membuat kenyataan terkenal beliau:
‘I care not what puppet is placed upon the throne of England, to rule the Empire on which the sun never sets. The man who controls Briton’s money supply control the British Empire and I control the British money supply’.
(Terjemahannya…)

‘Saya tidak peduli siapakah boneka yg diletakkan di takhta England untuk memerintah Empire British di mana matahari tidak pernah kelihatan. Siapa yang menguasai bekalan kewangan adalah menguasai Empayar British dan saya menguasai pengeluaran wang British’.

(‘Matahari tidak kelihatan’ ini menunjukkan dirinya yang bongkak tidak peduli kuasa alam dan Tuhan, dan menyatakan bahawa Tuhan pun tidak mampu menghalangnya)

Dia juga selepas itu mendabik dada bahawa sejak kedatangannya ke England 17 tahun lalu dari Jerman dia telah menjadikn modal kewangannya sebanyak £20,000 kepada lebih 2500 kali ganda bersamaan dengan £50 juta.

Bagai dirangka dengan teliti, tepat 100 tahun selepasnya ‘The New York Times ‘ telah mengeluarkan tajuk utama bahawa cucu Nathan Meyer Rothschild telah cuba membuat arahan mahkamah untuk menghalang penerbitan buku yang menceritakan kronologi penguasaan Rothschild melalui ‘ Panik di London ‘. Dia mendakwa cerita itu tidak benar dan fitnah tetapi mereka telah kalah dan mahkamah telah mengarahkan mereka membayar keseluruhan kos mahkamah. Ini kerana sistem kehakiman mahkamah pada masa itu masih belum dapat dikawal sepenuhnya oleh Rothschild.

Keluarga Rothschild turut mengenalkan kaedah penghantaran emas dari negara ke negara lain dan menubuhkn lima bank utama ( antaranya Goldman Sachs founded 1869) di seluruh rantau Eropah. 

Mereka jugalah yang telah memperkenalkan kertas debit dan kertas kredit, sistem matawang yang kita gunapakai sekarang ini!!

Abad ke 18 juga di sebut sebagai ‘Abad Rothschild’ dan di penghujung abad ke 18 ini keluarga Rothschild telah menguasai separuh kekayaan dunia. Kini di abad ke 21, Rothschild bersama2 300 sekutu keluarga yang lain seperti Rockefeller, Li, Astor dan Windsor telah menguasai lebih 90% kekayaan dunia.

Ini menyebabkan 99% warga dunia yang lain macam kita ni terpaksa la berebut-berebut baki 10% kekayaan dunia ni. 90% kekayaan dunia diorang dah sapu dan pegang. Sebab tu la ramai orang miskin. Sebab tu la ramai orang jadik hamba hutang.

Allahu’alam… semoga bermanfaat diketahui.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s