NASRANI DAN YAHUDI: MUSUH YANG BERGABUNG DI AKHIR ZAMAN

Bagaimana sejarahnya keturunan Nabi Ibrahim a.s. yang sangat mulia dan bapa kepada para nabi ini boleh tersesat? 

Dan apa hubungannya dgn ajaran Firaun?

Bagaimana mereka merosakan ajaran2 agama yg monoteistik (satu Tuhan) seperti ajaran nabi Isa a.s. dirosak dengan konsep Trinitinya dan menyamakan makhluk ciptaanNya dgn Tuhan, setelah berhasil menyesatkan masyarakat lalu apa tujuan mereka sebenarnya? 

Bagaimana mereka menyesatkan umat Islam juga dgn ajaran syiah,wahabi, ahmadiyah qadiyani, fahaman liberalisme, pluralisme /semua agama adalah sama, sekularisme dan lain2? 

Bagaimana kita boleh mengalahkan musuh walhal definisi musuh pun kita tidak tahu?  

Kita akan mencuba membongkar suatu gerakan sangat berbahaya namun luar biasa halusnya yang asalnya adalah dari ajaran sesat Fir’aun. 

Fir’aun telah beribu-ribu tahun meninggal dunia tapi tidak dengan ajarannya. 

Fir’aun ini telah belajar banyak perkara daripada Iblis / Jin Kafir/ Lucifer yang membantunya, dari ilmu pengetahuan fizikal sampai la kepada konsep keTuhanan sehingga dengan tipu dayanya telah berhasil mengajak Firaun dan para pengikut setianya bahkan sampai saat ini ke arah kesesatan yang boleh dilihat dengan mata kasar tanpa kita sedari.

========================================================================================================================================

Sejak zaman-berzaman Nasrani dan Yahudi saling bermusuhan… Sekarang, Nasrani dan Yahudi bersatu.

Inilah tanda akhir zaman sudah pun tiba.

Mereka sebenarnya bukan menyembah Tuhan tapi menyembah syaitan. (tak termasuk yang betul2 ikut Ahli Kitab).

Mereka terdiri dari The Corrupted Jews dan The Vatican yang telah membunuh Nabi Isa a.s. dan mencipta agama Nasrani sekaligus menyesatkan pengikut Nabi Isa a.s. 

Kemudian mereka menjajah semua negeri dan negara untuk wujudkan system Dajjal seluruh dunia. 

Sebagai contoh, lihat la bagaimana mereka menjajah dan membahagi-bahagikan sesama mereka benua Afrika ini.

Kalau di nusantara ni… Inggeris, Portugis, Belanda dan Sepanyol telah lama membahagi-bahagi tanah jajahan sesama mereka sejak dahulu lagi.

Mengapa mereka perlu menjajah dan terus menjajah? Mengapa?

Misi ini telah bermula sejak beribu2 tahun lalu. Sejak Knight Templar (tentera salib) jumpa kitab sihir bawah masjid Al-Aqsa dan membina Negara England. 

System Dajjal (New World Order) sekarang adalah system yang seluruh dunia guna pakai dari semua aspek kehidupan (setelah mereka berjaya menjatuhkan empayar Islam) tak kira dari segi pendidikan, hospital, kewangan, perundangan, sosial dan lain2.

Tujuan utama : Strip the world from religious believe. (buang kepercayaan agama dari dunia) yakni kalau boleh semua orang jadi atheist. Jangan sembah Tuhan (Allah) dan enjoy la hidup kat dunia ni sepuas2nya. Ini adalah misi Syaitan. 

So, The Corrupted Jews (Zionis) dan The Vatican (diketuai Pope) adalah pemerintah dunia sekarang. Mereka ini adalah tentera Dajjal yg membina New World Order menjalankan misi Syaitan kepada umat manusia di akhir zaman. (juga menakluk Palestin untuk membina Temple of Solomon dan memerintah dunia dari situ). Menggunakan Amerika Syarikat sebagai kerajaan boneka.

Apa sahaja yg mereka inginkan pasti akan mereka dapat (dengan izin Allah), hanya dengan meletakkan Lucifer dan Dajjal di dalam hati mereka, serta melakukan apa yg mereka suruh, maka jika mereka inginkan itu semua, maka termetrailah perjanjian mereka dengan Iblis.

======================================================================================================

PENYEMBAH IBLIS

Peyembah Lucifer, bukan hanya anti kepada agama Islam, mereka yang juga turut digelar Illuminati dan Anti-Christ, anti kepada setiap ajaran yg bertuhan kan Allah Swt. Oleh itu, antara misi utama mereka adalah untuk membuat agar manusia di muka bumi ini tidak percaya akan kewujudan Allah, malaikat, dan Iblis. 

Yang kedua, mereka mengubah kitab Injil secara senyap dan tanpa ada manusia lain yang tahu mengenainya. Yang tahu, akan dihapuskan secara sistematik.

Selepas pembunuhan yg paling besar dalam sejarah manusia, iaitu operasi pembunuhan Nabi Isa a.s., mereka yg menganut ajaran Nabi Isa a.s. pada masa itu dibawa dan dijadikan hamba oleh kerajaan Babylon yg pada masa itu adalah penyembah Lucifer (Iblis).

Di Babylon la para cerdik pandai dalam kerajaan Lucifer itu yang boleh dikatakan semua di antara mereka merupakan askar kepada Dajjal ini mengubah kitab Injil dan meyerahkan ia semula kepada Bani Israel serta penganut ajaran Nabi Isa a.s. pada masa itu. 

Hanya sebilangan kecil di antara penganut ajaran Nabi Isa a.s. sahaja yang sedar tentang pemalsuan kitab injil ini, itu pun kerana mereka yg sebilangan kecil ini merupakan penganut ajaran sebenar dan menghafal setiap apa yang ada di dalam kitab Injil yang asal itu.

Antara perkara yg paling besar mereka ubah pada masa itu adalah, penganut kitab Injil disarankan untuk pergi ke gereja pada setiap hari Ahad, di dalam bahasa English hari Ahad di namakan sebagai Sunday (Hari Matahari). Matahari adalah salah satu gelaran untuk Lucifer (Pemegang Cahaya).

Pada zaman pemerintahan Fir’aun, mereka adalah penyembah matahari, dan Fir’aun juga di anggap sebagai anak Tuhan Matahari. Simbol2 Illuminati juga terdapat pada setiap gereja. Kejadian ini semua juga adalah akibat sumbangan dari kedatangan Samiri di Mesir suatu masa dahulu.

Oleh kerana peristiwa ini, di dalam bible juga menyaran agar masyarakat Nasrani hadir ke gereja pada hari Ahad yang dikenal pasti utk menghormati Sun Day sehinggalah ke hari ini. 

===================================================================

p/s: Bekas tentera US yg telah memeluk Islam (Jerry D. Gray) mendedahkan bahawa Illuminati mengubah isi kandungan kitab Bible setiap dua tahun sekali.

Rahsia ini didedahkan dlm bukunya bertajuk “The Final Chapter”.

Kebenaran ini juga diakui oleh dua orang bekas paderi Vatican iaitu Malachi Martin dan Alberto Rivera.

Malachi Martin mendedahkan rahsia Gereja Syaitan Vatican ini di dalam bukunya yg bertajuk “Windswept House”.

Manakala Alberto Rivera mendedahkan di dalam bukunya yg bertajuk “The Society Of Jesus and the Betrayal of the Roman Catholic Church”. 

==================================

Pengikut2 Firaun mengubah isi kandungan kitab: Taurat —–> Talmud dan Injil  —-> Bible :

“Maka kecelakaan besarlah bagi orang-orang yang menulis Al-Kitab dengan tangan mereka sendiri, (lalu mengubah Kalam Allah dengan rekaan-rekaan mereka), kemudian mereka berkata: “Ini ialah daripada Allah”, dengan tujuan untuk memperoleh keuntungan yang sedikit dengan perbuatan itu. Maka kecelakaan bagi mereka, akibat dari apa yang ditulis oleh tangan mereka sendiri, dan kecelakaan bagi mereka, akibat dari apa yang mereka kerjakan.” (Surah Al-Baqarah 2; Ayat 79). 

“Apakah kamu masih mengharapkan mereka akan percaya kepadamu, Padahal sekumpulan daripada mereka mendengar firman Allah, kemudian mereka mengubah dan memutarkan maksudnya sesudah mereka memahaminya, sedang mereka mengetahui (bahawa perbuatan itu salah)?” (Surah Al-Baqarah 2; Ayat 75).

“Sesungguhnya orang-orang yang menyembunyikan (meminda atau mengubah) apa-apa keterangan Kitab Suci yang telah diturunkan oleh Allah, dan menjualnya dengannya keuntungan dunia yang sedikit faedahnya, mereka itu tidak mengisi dalam perut mereka selain dari api neraka, dan Allah tidak akan bercakap kepadanya di hari kiamat dan tidak akan mensucikan mereka (dari dosa)dan bagi mereka azab seksa yang cukup pedih.” (Surah Al-Baqarah 2; Ayat 174).

“Wahai Ahli Kitab, janganlah kamu melampaui batas dalam agamamu, dan janganlah kamu mengatakan terhadap Allah kecuali yang benar. Sesungguhnya al-Masih Isa putera Maryam itu, adalah utusan Allah dan (yang diciptakan dengan) kalimat-Nya yang disampaikan-Nya kepada Maryam, dan (dengan tiupan) roh dari-Nya. Maka berimanlah kamu kepada Allah dan rasul-rasul-Nya dan janganlah kamu mengatakan : “(Tuhan itu) tiga”, berhentilah (dari ucapan itu). (Itu) lebih baik bagimu. Sesungguhnya Allah Tuhan Yang Maha Esa, Maha Suci Allah dari mempunyai anak, segala yang di langit dan di bumi adalah kepunyaan-Nya. Cukuplah Allah menjadi Pemelihara.” (Quran, an-Nisa: 171)

“Sesungguhnya kafirlah orang yang mengatakan bahawa Allah adalah salah satu dari yang tiga. Padahal Allah hanya Satu!”(Quran, al-Maidah: 73)

“Dan mereka berkata “Allah punya Anak” sesungguhnya kamu yang berkata demikian telah mendatangkan sesuatu hal yang sangat mungkar, hampir-hampir langit pecah kerana ucapan itu dan bumi terbelah dan gunung-gunung runtuh karena (mereka) telah menuduh Allah mempunyai Anak, adalah hal aneh bahwa Allah mempunyai anak” (Quran, Maryam: 90)

“Dan Kami tidak menurunkan kepada kamu Al-Quran melainkan supaya kamu dapat menjelaskan kepada mereka apa yang mereka perselisihkan itu dan menjadi petunjuk dan rahmat bagi orang-orang yang beriman.” (Surah An-Nahl 16; Ayat 64). 

Begitu la serba ringkasnya.

Allahu’alam… semoga bermanfaat diketahui.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s