MISI PENDARATAN MANUSIA DI BULAN ADALAH SUATU PEMBOHONGAN?

FB_IMG_1468608225610

Bulan adalah 240,000 batu jaraknya daripada Bumi. Setakat yang kita tahu, sehingga hari ini Kapal Angkasa mengandungi manusia tidak pernah berjaya keluar lebih jauh daripada 400 batu melepasi atmosfera Bumi (low-earth orbit). Semua mak nenek satelit, stesen angkasa dan yang lain2 sepertinya duduk dalam lingkungan 0 ke 400 batu daripada atmosfera ini.

Selain daripada angkasawan2 misi Apollo dulu, tiada manusia berani mendabik dada dan mengaku pernah keluar lebih jauh daripada “low-earth orbit”. Apatah lagi nak mengaku pernah menjejak kaki di Bulan.

Mengapa?

Apabila Kapal Angkasa mengandungi manusia cuba melepasi “low-earth orbit”, radiasi Van Allen Belts akan menghadang dan menolak Kapal Angkasa supaya turun semula kepada altitud yang lebih rendah. Kalau mampu melepasinya pun, radiasi  Van Allen Belts akan mencederakan angkasawan2 dengan mudah.

Kini, secara saintifiknya banyak yang kita telah tahu tentang Van Allen Belts ni. Contohnya, dalam tahun 1994, CNN melaporkan satu hasil penyelidikan: “The radiation belts surrounding Earth may be more dangerous for astronauts than previously believed. The phenomenon known as the ‘Van Allen Belts’ can spawn (newly discovered) ‘Killer Electrons’ that can dramatically affect the astronauts’ health.”

Setelah mengambil kira hal ini, maka sekarang kita bertanya… “Kenapa selepas misi Apollo (1969-1972) yang dikhabarkan berjaya membawa manusia menjejakkan kaki di Bulan, tiada mana2 manusia dapat mengulanginya lagi?”

Masihkah kita mahu percaya bulat2 dengan NASA ni? Mentang2 la kita tidak boleh pergi dan periksa sendiri, sedap ler diorang ni kelentong macam2.

PERSOALAN YANG PERLU DIJAWAB OLEH PIHAK NASA 

1. Mengapa bendera Amerika Syarikat yang dipacakkan ke bulan berkibar? Jika di permukaan bulan tiada oksigen mahupun udara, dengan kata lain suasana hampagas, bendera itu tidak sepatutnya berkibar. Memang NASA telah meletakkan satu batang paip horizontal pada bendera tersebut, tetapi ia tidak pula dilengkapi dengan kipas angin untuk membuatkannya berkibaran. Jika hanya diletakkan batang paip, maka bendera itu sepatutnya hanya tegak diam, bukan berkibar seperti ditiup angin.

2. Tiada kesan hentaman jet modul pendaratan pada permukaan bulan. Sepatutnya ada kesan berlepas dan tapak-tapak kaki angkasawan berdekatannya akan terhapus. Tetapi tapak-tapak kaki di situ masih wujud.

3. Tapak kaki angkasawan tersangat jelas. Sedangkan graviti di bulan tidak kuat. Permukaannya tidak lembab. Tetapi kesan tapak kaki tersebut seolah-seolah permukaan di situ lembab dan tarikan gravitinya kuat. Debu-debu di permukaan bulan dikatakan sangat nipis, tetapi mengapa masih wujud kesan tapak kaki yang dalam dan details?

4. Pergerakan para angkasawan di bulan jika dilajukan filemnya sedikit akan menunjukkan pergerakan yang sama jika mereka di bumi. Bermakna filem yang merakamkan segala pergerakan mereka itu kemungkinan besar telah disunting dengan teknik slow motion.

5. Batu-batu yang dibawa pulang adalah sama dengan batu-batu yang dikumpul pada ekspedisi saintifik ke Antartika. Ada kemungkinan juga batu-batu itu adalah meteor-meteor yang jatuh ke bumi.

6. Bayang-bayang yang wujud pada subjek-subjek di permukaan bulan seperti yang dirakam oleh NASA kadang-kadang tidak menepati yang sepatutnya berlaku. Contohnya, arah muncul bayang tidak kena dengan arah cahaya matahari. Lagi pun angle kamera yang diambil bukan matahari membelakangi jurugambar. Jika matahari membelakangi jurugambar, logik lah bayang dilihat menuju arah yang berlainan sedikit, kerana perspektif jurugambar dari bayang tersebut.

7. Seolah-seolah mengggunakan tali lutsinar dari atas disangkut pada angkasawan-angkasawan itu yang kadangkala dapat kelihatan dalam video rakaman NASA.

8. Suasana angkasa ketika di permukaan bulan (seperti dakwaan NASA) adalah hitam gelap pekat. Tetapi mengapa tidak kelihatan langsung bintang? Sedangkan atmosferanya bukan seperti bumi, yang ketika matahari memancar terik di atas langit jadi biru. Tetapi alasan aperture kamera dan tetapan-tetapannya untuk mengelakkan over expose mungkin munasabah.

9. Pencipta kamera untuk misi ke bulan itu, Jan Lundberg juga mengakui hairan melihat keadaan gambar-gambar yang diambil oleh angkasawan NASA. Dengan hanya cahaya bersumber dari matahari, tanpa flash kamera, mustahil wujud pencahayaan seperti yang dirakamkan. Dengan beberapa bayang-bayang wujud ditempat yang salah. Dan bagaimana kamera yang disangkut ke dada angkasawan itu, boleh merakam gambar-gambar yang jelas dan kemas, sepertimana diambil oleh jurugambar professional.

Masih tak percaya Yahudi ni kaki kencing? Masih percaya berita dalam suratkhabar , CNN, Reuters dan geng media yg dikawal Tukang Batu?

Kenapa selepas tahun 60an tak ada lagi orang jalan kaki, jogging atau berzumba di bulan ?

Nampak tak permainan media dan TV dalam Kisah Pendaratan Bulan?

Inilah hasil kerja Yahudi. Inilah yang telah dilakukan pada Saddam, Tragedi WTC 9/11 dan semua tokoh atau peristiwa dalam dunia…..PERSEPSI YANG DI “DAJAL” KAN.

Pendaratan Bulan diarahkan oleh STANLEY KUBRICK. Seorang pengarah hebat yang kononnya tiba-tiba mati selepas mengarah filem EYES WIDE SHUT.

Antara filemnya yg popular adalah 2001 SPACE ODYSSEY , CLOCKWORK ORANGE DAN EYES WIDE SHUT.

EYES WIDE SHUT – TOM CRUISE & NICOLE KIDMAN adalah sebuah filem yang membongkar tentang golongan elit ILLUMINATI yang MENGAWAL DUNIA….mungkin masa ni STANLEY KUBRICK dah tak tahan dengan karenah The Hidden Hand dan Illuminati. Tak lama lepas tu STANLEY dijumpai mati dan Tom Cruise – Nicole Kidman bercerai kerana kononnya Tom Cruise sibuk dengan agama barunya SCIENTOLOGY.  

Al kisah, MAT SALLEH BOLEH BIKIN APA SAJA DAN SUMBAT DALAM OTAK KITA, MEDIA DAN INTERNET… LEPAS TU KITA PUN PERCAYA KAN????

Hmmm… entah la. Kalau ada minat dan kerajinan, cuba selidik sendiri dan tanya diri kita, “Adakah benar angkasawan2 misi Apollo pernah mendarat di Bulan?”

Allahu’alam… Semoga bermanfaat difikir2 kan.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s